Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2010 17:41 - Какво става в тия училища, бе?!
Автор: rpatel Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1112 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Поредната новина, която ме шокира. Незнам в кое си село, ядосан баща нахлул в класната стая и пребил, пред очите на децата, един от съучениците на дъщеря си. Обяснението, момчето я закачало! Ще кажете частен случай. Така е. Обаче мен нещо друго ме притесни в случая. Фактът, че всеки ненормалник свободно може да си влезе в училището и да си прави каквото си поиска! Къде е охраната, а? Мойте уважения, към пенсионерите, които обикновенно се наемат за да охраняват някое училище, но от ден на ден се убеждавам, че просто не стават за това. Защото да си охрана в училище не означава само да си дремеш цял ден и да навикваш децата, че тичат, вдигат шум и ти пречат да си прочетеш вестника! Днес е набито едно момиче, а утре... утре може да влезе някой психопат или дилър. Кой ще го спре? 80-годишния байчо на входа ли? Е, после как да си спокоен, че децата ти са в безопасност в училище? Аз не съм родител, но се замислих, че ако съм на мястото на родителите на тези деца, хич няма да съм спокойна. Вие как мислите?


Тагове:   Какво,   училища,


Гласувай:
6



1. benra - ами
16.03.2010 17:46
същото.Че охраната в повечето случаи е проформа.
Саморазправа не бива да бъде допускана,както и какъвто и вид насилие.Лошото е,че на практика се случва друго-както в описания случай
цитирай
2. rpatel - Да, за съжаление. Че децата вече ...
16.03.2010 17:50
Да, за съжаление. Че децата вече почти не научават нищо в училище, вече сме се направо примирили, ама поне докато са там животът и здравето им да не са в опасност!
цитирай
3. mikino - Сигурност няма в никакъв случай!
16.03.2010 18:02
Нито на улицата, нито в училище! Аз също нямам деца, но съм била учител известно време и трябва да Ви кажа, че образованието ни е под всякаква критика /не знам умишлено ли решиха да провалят една що годе добра образователна система, защото необразовани хора се управляват много по-лесно/. Учителят е поставен в патова ситуация, на никой не му дреме, липсва всякакъв контрол и това е причината за тази безотговорност, дори към охранителните фирми. На министерството не му се дават пари, за по-скъпи охранителни услуги /техника и въоражена охрана/ и в крайна сметка се намират тези възрастни хора, само да наблюдават.
Да не говорим, че е съвсем елементарно, да се направят пани-бутони във всяка стая, които ще алармират полицията за нередности. Не е сложно! Просто трябват пари и малко акъл!!!
цитирай
4. rpatel - Да, при добро желание винаги ще се ...
16.03.2010 18:11
Да, при добро желание винаги ще се намери начин, лошото е, че тези от които зависи нещата да се променят, май нямат желание за това. Както всички знаем децата на "елита" не учат в кварталното училище, така че какво ни интересува, какво се случва с децата на обикновенните хора. :-(( Така, че нещата освен до пари и акъл, опират и до желание, но такова липсва. Ако пребитото дете беше син на някоя видна личност, веднага щяха да се намерят пари и за охрана и за паник бутони и за камери и за какво ли още не. Но понеже не е, хората ще си роптаят, ще мрънкат и ще забравят и после всичко ще си продължи както до сега... до следващия случай, защото това не е нито първия, нито ще е последния, за съжаление, случай на саморазправа от страна на някой гневен родител.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rpatel
Категория: Лични дневници
Прочетен: 683038
Постинги: 284
Коментари: 1819
Гласове: 5816
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930