Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2010 11:12 - Носят ли дамите джинси?
Автор: rpatel Категория: Лични дневници   
Прочетен: 992 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 02.06.2010 11:21


Пак се вдъхнових от новините. Или по-точно от новината, и най-вече коментарите под нея, че в Индонезия щели да забраняват на жените да носят джинси. И като се почнаха едни писания, няма да споменавам псевдонима на човека, но той упорито твърди, че една истинска дама може да носи само и единствено поли, но не и панталони! Направо ме напуши смях. Според него излиза, че всяка повлекана може да претендира, че е дама само защото е облечена с пола, а една истински благородна жена, ако по случайност него ден е облякла панталон, не е. :-)) Малко повърхностно твърдение. Излиза, че не възпитанието и държанието правят човек дама или кавалер, а дрехите. Ами по тази логика всички мутри и мутреси облечени по последна мода могат да имат претенции, нищо, че се държат като токущо избягали от джунглата примати! Вие как мислите? Дали дрехите са определящи? Или има по-важни неща наречени домашно възпитание, образование, умение да се държиш в обществото и т.н. Защото ако е само до дрехите, ехей! Още утре ще тръгна с пола! И всички ще ме смята за дама, нищо, че ще се държа като пълна простакеса. Освен това, в друг коментар, една жена се опита да обясни на въпросния, че ходи с панталон защото това й създава значително по-малко проблеми в градския транспорт. И отговорът беше: Дамите не ползват транспорт, те имат коли и шофьори. И така изводът е: Ако искате да сте дама трябва задължително да сте богата и да сте облечена с пола! Оттам нататъка изисквания няма! Може да псувате, да плюете, да се държите като циганка от Околовръстното... но щом сте с пола сте дама! :-)))
Просто забележително! Пък аз си мислих, че една дама трябва да е мила, състрадателна, да знае как да се държи в обществото... ама явно съм била в голяма грешка и съм си губила времето да усвоявам грешни умения. Изобщо ни ми били необходими. Пфууу! Още сега отивам да си изхвърля книгата за етикет. Жалко само, че не мога да се обадя на баба :-(( и да й кажа, че си е губила времето като ме е учела как да се държа. То нещата се решавали много лесно. Купуваш си рокля и си намираш богат приятел, пък аз се мъчех да запомя как се подрежда масата за тържествени случаи и каква е разликата между европейски и американския стил на хранене. Пълна загуба на време! Да помниш кой прибор е за салатата и кой за основното ядене и коя чаша е за бяло и коя чаша за червено вино. А да не говорим за глупавите правила как да се държиш на публично място! Че на кой са му притрябвали! Купуването на пола отнема значително по-малко време и изска много по-малко усилия.
А какво, според вас, трябва да притежава една жена за да е дама?


Тагове:   дамите,   джинси,   носят,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mikino - Първо да отговоря на въпроса ти - ...
02.06.2010 11:23
Първо да отговоря на въпроса ти - една дама преди всичко трябва да притежава осанка, а обикновено човек се ражда с осанката и второто нещо е чарът. Макар и в джинси има жени, които просто излъчват финес. А относно поведението - не съм убедена, че етикецията е основното, ако не знаеш коя е вилицата за десерта, просто се огледай и виж хората около теб коя вилица ползват :) Истинската дама винаги може да се приспособи към средата, тя може да общува с всички. Тя не е с прекалено високо самочувствие и се държи естествено. И най-важният аксесоар - усмивката!
цитирай
2. rpatel - Точно! Това с вилицата и чашата се ...
02.06.2010 11:29
Точно! Това с вилицата и чашата се научава, но трябва да имаш вътрешно чувство как да се държиш на висота и тогава няма да имаш проблеми как да се държиш и как да общуваш с околните. Т.е. една дама притежава чар и осанка по рождение, а останалите неща се учат. Разбира се, трябва да има и някакво чувство за естетика, но това в никакъв случай не означава, че ако не е облечена по последна мода не е дама. Т.е. решението не е просто да си купиш скъпа рокля. :-))
цитирай
3. panazea - За съжаление обществото е снобско!
02.06.2010 13:06
Посрещат те по дрехите!
Като няма как да разберат какво представляваш , гледат с какво си облечен!
И на запад са същите ! Панаир на суетата!
То не са маркови дрешки, то не са скъпи боклуци !
Гучи, Саламандър и един куп щуротии.
А пък педераси определят модата за жените! Демек те знаят как една истинска жена може да завърти главата на един мъж? И измислят един куп перверзии.
А един истински мъж предпочита жена си гола и изобщо не го интересува с какво е облечена,щото иска да я съблече
такива ми ти работи!
Смях!
цитирай
4. rpatel - Аха! Като видиш само колоко от во...
02.06.2010 13:12
Аха! Като видиш само колоко от водещите дизайнери са "мъже", а някои от тях откровенни женомразци и ти става ясно. Мъже е в кавичики заради сексуалната им ориентация.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rpatel
Категория: Лични дневници
Прочетен: 678257
Постинги: 284
Коментари: 1819
Гласове: 5816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031