Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2011 10:18 - Студио "Пълна драма"
Автор: rpatel Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3399 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 15.09.2011 10:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Който е гледал Cartoon network сигурно прави асоциации с едноименната анимация, обаче в моя постинг няма да става дума за това. А за драмите на които се нагледах днес, а именно изнервени родители, как пък от километър им личи, че детенцето им е първокласник, кисели деца, най-вече 2-3 клас, които вече знаят какво ги очаква, но в същото време са достатъчно малки да вярват, че ако плачат достатъчно дълго и тропат с крачета, доброто майчино сърце ще се трогне и ще им се размине ходенето на училище и разбира се апатични тийнове с празен поглед помъкнали букети с цветя все едно ще ходят на погребение! И на фона на цялото това гъмжило от тъжни и отчаяни хора, на очи се набива нахилената физиономия на цветарката пред училището, защото тя единствена има реален повод да празнува, защото кога друг път ще направи такъв оборот и то само в рамките на 1 час?
Обаче цялата тази драма, на която, за мой късмет ,съм само страничен наблюдател, ме накара да се замисля. Защо става така? И на всякъде по света ли е същото? Или има места, където първият учебен ден се свързва и с нещо положително? Отговор така и не намерих, но някак си ми докривя. Уж трябва  да е празник, пък все едно си на погребение! Нерви, сълзи, викове, апатични учители... е, да всички са се постарали да изглеждат добре, спретнати, с нови дрехи, че дори и усмихнати, най-често с фалшиви усмивки (имам предвид възрастните, децата не си дават труд да се преструват и от километър ими личи, че биха направили ВСИЧКО само и само да не са там), обаче нещо цялата сценка изглежда кухо! Като театрално преставление изпълнено от много бездарни артисти. Защо? Да ме прощавате за сравнението, ама все едно преди да влезеш в кабинета на зъболекаря да те карат да се усмихваш и да изглеждаш щастлив, а на теб вътрешно ти иде да си плюеш на петите и да се изнесеш от там с космическа скорост!
Та такива неща ми се въртят днес из главата. И някак си от вътре ми идва вместо да честитя първия учебен ден на децата, да им изкажа съболезнования! Е, не че ще го направя, де! Би било проява на твърде лош вкус, но по погледите, които си разменихме с малкото ми съседче от долния етаж тази сутрин и на двамата ни стана ясно какво реално мислим по повод на 15-ти. А именно: Мъка!!! За това мили деца, мога да ви пожелая само едно, здрави нерви и успех, защото "борбата е безмилостно жестока" както е казал поета! Пък щом нашето и предишните поколения са успели и вие ще успеете да се преборите, но важното е да не е на твърде висока цена.



Гласувай:
5



1. hristo27 - Здраве и Успех на всички деца и те...
15.09.2011 12:41
Здраве и Успех на всички деца и техните учители!!!
цитирай
2. rpatel - Да, а на учителите искам да пожелая и ...
15.09.2011 13:30
Да, а на учителите искам да пожелая и много търпение и любов, защото без търпение и любов не става!
цитирай
3. ady - Здравей,
15.09.2011 15:42
не съм на същото мнение, в нашия училищен двор не видях намусени тийнове, ревящи деца или пък чак толкова стреснати първолаци. Гледайки дъщеря ми и съучениците и - децата се радваха да се видят след ваканцията да се наприказват, поиграят след приключване на церемонията. Децата имат нужда от деца.
цитирай
4. rpatel - Това е страхотно! Радвам се, че е ...
17.09.2011 10:44
Това е страхотно! Радвам се, че е имало и наистина щастливи деца. А иначе, да, децата имат нужда от приятелчетата си, но съгласи се, че училището не е най-доброто място за приказки и игри. Все пак са там за да учат, а за игрите има по-добро място, например близкия парк. Желая успешна нова учебна година на дъщеря ти и дано запази усмивката си и радостта си и за напред.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rpatel
Категория: Лични дневници
Прочетен: 682879
Постинги: 284
Коментари: 1819
Гласове: 5816
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930